22 Şubat 2015 Pazar

Büyüyor hemde hızla hızla hızla...

        Malumunuz kadın kısmısı  bazı günler   duygusal olabiliyor.Bugün de öyle bir gün...Emzirirken "Bu şimdi büyüyüp anne olacak evden uçup gidecek " diye düşünürken ve ağlamaya ramak kala yakaladım kendimi.

        Benim düzenli sevgi dolu kuzu gözlüm bu ara yeni heceler kelimeler ve yeni gülüşlerle tüm ilgiyi çekmeyi başarıyor. Biya biya biya abiya,   mii biii maa hemimaa  gibi melodik ve yüksek sesli denemeler yapıyor,  yeni yeni kelimeler söylemeye çalışıyor. Oysa ki gururda altın madalyalı kızım tam telaffuz edemediği kelimeleri  bir iki denemeden sonra baktı olmuyor  söylemeyi   reddederdi. Çabalamayı bırakmıştı bu yüzden.  Elindeki dede meme mamalarla her işini görebiliyor,  konuşma ihtiyacını da    baba baba baba baaaaa baaaaaaa, dede dede deeeee deeeeeee nennnneeeeeeee  şeklindeki bağırmalarla gideriyordu. Son bir haftadır  işler değişmeye başladı balon oldu bumbu, geyik geğk, et iet, ay ince bir ay, her duyduğunu tekrar etmeye başladı sonunda yeniden. Aslında 10. ayda da bu şekilde girişimleri vardı ama dedim ya sanki  gururdan vazgeçmişti.10 -11 aylıkken dikkat et, kedi,çita, terlik bile diyordu.Çok tatlıydı. Ditta e, tedi, tita, tedik. Aslında bir özeleştiri yapmak gerekirse her söylediğini  5670 kere söyletip her seferinde  aaaaayyy ama çok tatlısın bir daha söyle  bir daha  diye diye Seda Sayan şarkısı misali çocuğun beynini yedim  ve arkasından şapur şupur öpücüklerle boğdum.Sonra da Deren sustu. "Offf anne darallar getirttin konuşmasam daha iyi" dedi büyük ihtimal.Şu anda dersini alamayan ben yine her kelimeyi 5675 kez tekrar ettirmeye çalışıp söylerse de  ağzına yüzüne gıdığa göbeğe dalıyorum.Umarım çocuğun  benim yüzümden dil gelişimi gecikmez :))

     Artık baya baya bebeklikten çıkıp çocuk oldu bu kız.Bir şarkı duyduğunda hemen alkış yapıp dans ediyor, gözlerimin içine bakıyor gülümsüyor.Uykusu geldiğinde kafasını yastığa koyup neeenn neeen neeen nen  diyerek uyumasa da kendini rahatlatıyor diyelim.(tabi ki memede uyuyor hala) Meme emerken saçıyla oynuyor parmağını ağzına sokup benim ilgimi çekince de gülümsüyor.Eliyle örümcek yapıp memeden omza  gezdiriyor kısacası bilimum meme oyunları (kap kap, memeye şap şap, el ayak ağza, bi gamzeye bir memeye) sürüp gidiyor.Artık nasıl ilgi çekeceğini çok iyi biliyor ve sevimlilikte sınır tanımıyor.Bu ara en sevdiğiniz oyun taklit.Onu yatağına koyuyorum  zıplayıp dönüyor, ellerini vuruyor kenarlıklara, kah kafasına kah yüzüne kapatıyor bende onu taklit ediyorum gülmekten tükrüğü boğazına kaçıyor o kadar diyeyim...Bırakın bunları yürüyor, koşuyor daha nolsun  büyümüş  kocaman bir kız  olmuş ne çabuk  allahımmmm.Durdurun dünyayı ullleeeyynnnn inecek var.Umuyorum ki bebeğinin yürüyüp koşmasına bir türlü  inanamayan onu ömür boyu bebek kalacak sanan  ahmak ebeyenler sadece biz değilizdir. Daha tam 1 sene önce 5 aylık bir ceylandın  günde 18 saat kucağımda yaşıyordun.Bir bebek yılı iki  insan yılına eşit olsa ne güzel olur.Kolik bebek anneleri sanırım şu an  bana girişmek istiyordur, tamam sustum.

      Tüm evrendeki :))  henüz doğurmamış anne adayları sözüm size;   bu bebek milleti öyle hain öyle fena bişey ki  hergün büyüsün artık size olan bağımlılığı azalsın  isterken  bu kadar hızlı büyümesine kahroluyosunuz ve aslında size bağımlılığın allahını yaşatıyor.Herkes bebeğini doyasıya okşasın sevsin öpsün bi dediğini iki etmesin inşallah....Memesini sevgiyle hiç of demeden açsın.Her kucak istediğinde kucaklasın,sarsın sımsıkı. Burda ideal anneyi falan oynamıyorum canımmm. Ben de of diyorum bazen kızıyorum sabrım tükenebiliyor. Tabi ki önemli olan bunun sürekli olmaması. Şükür ki güzel anne  I. nın Alman komşuları gibi kızımı ağlata ağlata değil güle oynaya büyütüyorum.Prensibim minimum ağlatma ve hayır, maksimum gülme eğlenme.Bu noktada memeden kesme konusu aklıma geldi Almanlardan bahsedince umarım ağlamalı bir hadiseye dönüşmez yoksa kendi bırakana kadar emzirmek zorunda kalacağım:)

Bu da günün getirisi:
Bu gün arkadaşlarım ne kadar mutlu bir bebek hiç ağlayıp mızıldandığını görmedik daha 1.5 yılda dediler.Gururlandım. Tamam her ne kadar  bu bebeğin genetiğiyle ilgili olsa da mutlu bir bebek olmasında benim de payım vardır az da olsa değilmi sayın izleyiciler:)))?

2 yorum:

  1. Vay beeee aglamayan bebek, var mi oyle birsey :))) Cok sanslisin, op onu op!

    YanıtlaSil
  2. Şubattan beri yazmamışsın aaaaaa ;)

    YanıtlaSil